Blog

Zidni paneli su postali sve popularniji kada je u pitanju uređenje enterijera. Oni mogu biti napravljeni od različitih materijala i mogu se koristiti u gotovo svim prostorijama u kući, stanu poslovnom prostoru.

U ovom članku istražićemo inovacije u zidnim panelima koje su aktuelne u ovoj godini.

3D ZIDNI PANELI

3D zidni paneli

Jedan od najaktuelnijih trendova kada su u pitanju zidni paneli je upotreba 3D zidni panela. Ovi paneli su vrlo interesantni i doprinose dinamičnosti u enterijeru. Oni se mogu izraditi od različitih materijala, poput gipsa, stiropora i dolaze u različitim oblicima i veličinama. 3D zidni paneli su idealni za stvaranje impresivnog efekta dodajući dubinu prostoru.

Druga inovacija u zidnim panelima je upotreba prirodnih materijala. Umesto da se koriste veštački materijali, dizajneri danas preferiraju upotrebu prirodnih materijala kao što su  drvo, gips i ostali prirodni materijali. Ovi materijali mogu stvoriti rustičan i prirodan izgled u enterijeru.

Još jedna inovacija je upotreba zidnih panela različitih boja. Ovo je vrlo zanimljiv način da se postigne kontrast u prostoriji i da se naglasi određeni element. Zidni paneli takođe mogu biti interaktivni. Ovo su paneli koji su opremljeni LED osvetljenjem, senzorima pokreta, i drugim električnim uređajima. Oni mogu biti vrlo zabavni i mogu stvoriti misterioznu atmosferu u sobi.

Uz zidne panele, takođe je popularna upotreba dekorativnih tekstilnih  tapeta   za zidove u prostorijama. Dekorativne tekstilne tapete, materijal se vrlo lako postavljaju preko postojećih zidova, uz minimalni napor i novčane ulaganja.

Dekorativne tekstilne tapete

Dekorativne tekstilne tapete

Dekorativne tekstilne tapete za zidove mogu se koristiti na različite načine, iako su najčešći u dekorativne svrhe.

Ukratko, zidni paneli su vrlo popularni u dizajnu enterijera i mogu unijeti brojne inovacije i kreativnost u vaš prostor. Upotreba prirodnih materijala, 3D panela i funkcionalnih panela sa električnim uređajima su samo neke od najnovijih tehnologija koje se koriste u proizvodnji zidnih panela danas.

Odaberite zidne panele koji će vaš dom učiniti jednim od najudobnijih mjesta za život i opustiti se u vašem odabiru.

Korpa